IASA 2013

2012 var ett händelserikt år för IASA i Sverige.

image

I april genomförde vi den största ITARC konferensen hittills i Sverige (och faktiskt i HELA Europa) på Moderna museet (vilken slutade lite snöpligt med bombhot). Konstutställningar berör! Trots det (eller kanske på grund av) så fick konferensen det högsta betyget hitintills.

Under året fick vi ett par nya CITA-P certifierade arkitekter (varav hälften tog sig in på IDG’s topp 100 listan över de skickligaste arkitekterna i Sverige). I maj gav vi ut en nyutgåva av de rekommenderade IT-arkitektrollerna i Sverige – vilket resulterade i flera tusen nerladdningar samt en het debatt. Låt oss inte heller glömma de nätverksträffar som vi har genomfört i Stockholm och Göteborg. Sist men inte minst så lanserade vi också efter flera års förberedelser både en UTBILDNING och certifiering för IASA’s basnivå tillsammans med Dataföreningen (IASA Architect Core).

Ett minst sagt händelserikt år och vi hoppas att 2013 kommer bli minst lika spännande. Vi ser bland annat fram emot en ytterligare en ITARC konferens den 16:e april  med ett antal workshops i samband med detta. Flera andra initiativ kommer ni höra om framöver.

Vi i styrelsen skulle vilja passa på att tacka alla er engagerade medlemmar som gjort resan under 2012 möjlig och ser fram emot att mötas igen under 2013.