ANNOUNCING – ITARC 2019

ÅRETS TEMA – FÖRTROENDE

Användare av digitala tjänster får ta emot ständiga larmrapporter om stölder av personuppgifter, dold övervakning av kommunikation, hackade betalsystem och falska nyheter. Inte ens välrenommerade och etablerade aktörer upplevs längre tillförlitliga. Vem vill ha en kamera från en global IT-aktör installerad i sitt hem? Lagstiftarna svarar med allt hårdare lagar och regleringar.

En konsekvens av utvecklingen är att drabbade och myndigheter letar efter skyldiga. Det räcker inte längre med att ett företag är skyldigt, rättssystemen vill ha fram skyldiga individer. I det här fallet är det  yrkesverksamma som kan anses ha agerat försumligt eller vårdslöst vid design av digitala lösningar. Mot vem tror du blickarna riktas?

Förtroende och etik har blivit en allt större fråga vid utveckling av digitala tjänster. Det handlar om förtroendet hos kunder och användare, mellan medarbetare i team och inom organisation samt inte minst tilliten till dig själv i din yrkesroll. Är förtroende på väg att bli ett nytt icke-funktionellt krav?

Under två dagar har vi samlat svenska och internationella tankeledare som belyser förtroende ur olika infallsvinklar som berör it-arkitekter. Det är en konferensdag och en dag med fördjupande workshopar. Välkommen till nästa utmaning inom din yrkesroll.

Programteamet, ITARC 2019

LÄS MER OCH ANMÄL DIG PÅ: www.itarc2019.se